30.04.2019

Iz tiska izašla dugoočekivana knjiga „Radni odnosi“ Effectusovih nastavnika

radni odnosi_naslovna

 

S velikom radošću možemo objaviti da je dugoočekivana knjiga iz područja radnog prava izašla pod nazivom „Radni odnosi“, a pisana iz pera Effectusovih nastavnika – suca Darka Milkovića i tajnika Effectusa Gorana Trbojevića.

 

Višestruki su motivi bili za pisanje ovog udžbenika. Prvi motiv je činjenica da su radni odnosi u Republici Hrvatskoj iznimno kompleksni, zbog čitavog niza razloga. Druga činjenica koja motivira izradu ovog udžbenika je potreba da se pokuša demistrificirati u javnosti često naglašavana svrha zbog koje postoji regulatorni okvir radnih odnosa – potrebno je odgovoriti na pitanje „Čemu služi Zakon o radu?“

Njegova je misija precizno regulirati način zasnivanja, precizno i jasno regulirati sadržaj i način prestanka te naposljetku pružiti adekvatan okvir za vođenje socijalnog dijaloga.

 

Udžbenik „Radni odnosi“ sadrži sukus elementarnog poznavanja i snalaženja u materiji predmeta Radno pravo – studenti prvo trebaju uočiti i shvatiti da postoji problem, razviti sposobnost razumijevanja, ispravno analizirati i problem i okolnosti koje ga okružuju te ga riješiti pravilnom primjenom dostupnih normi koje im stoje na raspolaganju.

 

Izdavačka djelatnost Effectusa bogatija je za još jedan novi naslov, a posebno nas veseli činjenica što našim studentima iz udžbenika možemo približiti tematiku odnosa iz rada i u svezi s radom.

 

Čestitamo našim nastavnicima i želimo im puno sreće u daljnjem radu i napredovanju.

 

radni odnosi_recen

Contact us

EFFECTUS studij financije i pravo – visoko učilište

Trg J.F.Kennedy 2, HR - 10000 Zagreb, Hrvatska, T 01 611 7777 F 01 6177 022 E-MAIL referada@vsfp.eu