11.01.2019

Drugi dan konferencije “Kreativnost i inovativnost u nastavi”

Konferencija „Kreativnost i inovativnost u nastavi“ održava se danas na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a prisutni su ravnatelji, nastavnici i stručni suradnici iz hrvatskih srednjih škola.

 

Konferenciju je predavanjem na temu „Kreativnost 4.0 : evolucija i revolucija“ otvorio doc.dr.sc. Robert Kopal, a potom Effectusovi nastavnici doc.dr.sc. Robert Kopal i Darija Korkut, mag.angl. održavaju nekoliko praktičnih radionica na temu kreativnosti u poučavanju za nastavnike u srednjim školama.

 

Dekanica Effectusa Jelena Uzelac nije krila oduševljenje konferencijom: „Biti učitelj, nastavnik, profesor nije samo zanimanje već poziv. I to najljepši poziv na svijetu zato što imamo priliku pružiti ruku, motivirati, pomoći mladima da mijenjaju svijet u kojem živimo nabolje. Stoga naša uloga nije samo poučavati, nego i učiti. Zato smo danas svi ovdje. Da naučimo nešto novo i ponesemo to u svoje predavaonice. Kreativnost i inovativnost u nastavi su danas potrebnije nego ikad. Ova konferencija sve nas potiče da razmišljamo izvan okvira o sebi, poslu koji radimo, načinu i svrsi i o svojim učenicima prema kojima u ovom trenutku trebamo osjećati najveću odgovornost. Kreativna učionica stvara kreativne ljude, a kreativni obrazovani ljudi bolji svijet.“

 

Organizacijom još jedne konferencije Effectus potvrđuje da razumije svoju društvenu ulogu, promovira i podržava radionice, konferencije i predavanja koja podižu kvalitetu obrazovnog procesa i potiče korištenje različitih metoda u izvedbi nastave.

 

LRG_FIL05042

LRG_FIL05112

LRG_FIL05135

LRG_FIL05140

LRG_FIL05240

LRG_FIL05283 

 

Contact us

EFFECTUS studij financije i pravo – visoko učilište

Trg J.F.Kennedy 2, HR - 10000 Zagreb, Hrvatska, T 01 611 7777 F 01 6177 022 E-MAIL referada@vsfp.eu